Nulla facilisi morbi tempus iaculis urna id volutpat lacus laoreet. Tellus id interdum velit laoreet id donec ultrices tincidunt arcu. Aliquet porttitor lacus luctus accumsan.

 

Alveo luchtreiniging maatwerk

Alveo Clean Air verkoopt en installeert de ASPRA luchtreinigers.

Bent u op zoek naar een op-maatluchtreiniger? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

VFA Solutions is dan dé partner voor maatwerk en productontwikkeling.  

De flexibiliteit van onze technologieën en onze sterke expertise stelt ons in staat verschillende producten en oplossingen te ontwikkelen om onze klanten volledige concepten en producten aan te bieden. Dit resulteert erin dat we een hoge binnenmilieukwaliteit en klanttevredenheid kunnen garanderen.

Gedurende de ontwikkelingen maken we optimaal gebruik van onze hoge in-house kennis in combinatie met onze gepatenteerde technologieën en expertise van onze partners, om een optimale maatwerk-oplossing te ontwikkelen die aan de behoefte van de markt voldoet.

Aandachtspunten gedurende het traject

Meer informatie over onze binnenlucht reinigers.

ASPRA voordelen

 • Hoge reiniging efficiëntie
  Hoge filtratie efficiëntie van deeltjes en gassen zonder het gebruik van conventionele, niet duurzame, dure en zeer dichte textiel filters.
 • Laag energieverbruik
  De open structuur van het filter / de collector genereert 80% minder drukval (luchtweerstand) dan conventionele systemen.
 • Gebruiksvriendelijk
  Elk model is zeer gebruiksvriendelijk ontworpen.
 • Veilig onderhoud
  De ASPRA collectoren absorberen absoluut geen vocht, waardoor schimmelgroei en/of bacteriegroei voorkomen wordt.
 • Flexibel
  Ons brede productaanbod en custom oplossingen zijn aan te passen naar gelang uw behoeftes.

 

Gecertificeerd

De producten van de ASPRA serie zijn getest door verschillende onafhankelijke instituten zoals TNO, VITO en ECN. Resultaten tonen aan dat de luchtreinigingsefficiëntie van onze techniek 90 tot 99% is van de atmosferische deeltjes tussen 10 en 0.1 micron (PM10, PM2.5, PM1, PM0.1 / ultrafijnstof).

Hoe werkt de ASPRA technologie

Vervuilde lucht wordt met behulp van een ingebouwde ventilator of een bestaande luchtstroom in een ventilatiekanaal, in de ASPRA luchtreiniger geleid. In het eerste gedeelte van de ASPRA luchtreiniger wordt de lucht blootgesteld aan een ionisator. De ionen laden de deeltjes die zich in de lucht bevinden op (van fijnstof tot aan microbiologische verontreinigingen). Alle geladen deeltjes worden vervolgens door een ASPRA collector aan het einde van het apparaat opgevangen, waardoor er schone, gezonde en gereinigde lucht uit het apparaat komt.

ASPRA werkingsprincipe VFA Solutions

De ASPRA techniek laadt deeltjes in het apparaat op, waardoor het mogelijk is om een open structuur filter (een collector) te gebruiken in plaats van een conventioneel dicht filter. Hierdoor gebruiken onze apparaten significant minder energie voor het verplaatsen van de lucht door de collector heen, waarbij tegelijkertijd een zeer hoge efficiëntie wordt behaald. Het vervangen van de verzadigde collector is zeer gemakkelijk en kan door iedereen veilig worden uitgevoerd.

 

Het verschil tussen ASPRA en overige luchtreinigers en ionisatoren

Schone lucht is mogelijk door bron aan te pakken maar ook de lucht te reinigen. Er zijn veel verschillende luchtreinigers op de markt. Deze zijn vaak voorzien van een standaard filter. Maar er zijn ook nieuwere, efficiënte technieken, zoals luchtreinigers met ionisatie. We leggen uit wat het verschil is en waarop je moet letten.

 

Luchtreiniger met standaard filter

Bij een standaard luchtreiniger wordt een ventilator gebruikt om een luchtstroom op gang te brengen. De luchtstroom wordt vervolgens door een filter gevoerd, waarin luchtverontreinigingen worden afgevangen en de luchtkwaliteit verbeterd. Hoe kleiner de fijnstofdeeltjes, hoe dichter filters normaal moeten zijn om de (risico)deeltjes af te vangen. Aandachtspunt daarnaast is dat de filters regelmatig gereinigd/vervangen moeten worden. Ze lopen vol en de verontreiniging hoopt zich op. De ventilator moet harder werken en dat resulteert in meer energieverbruik, lagere capaciteit en geluidshinder. Daarnaast zijn veel filters gemaakt van vochthoudende materialen zoals textiel of vezels, waar bacteriën in kunnen gaan groeien.

 

Luchtreiniger met ionisatie

Ionisatie is een nieuwere techniek met veel ontwikkelingen. Het is een innovatie die steeds vaker wordt gebruikt, onder andere vanuit het oogpunt duurzaamheid en energiebesparing.

Er zijn veel luchtreinigers op de markt die gebruik maken van ionisatie. Hierbij is er een verschil tussen luchtreinigers die positieve ionisatie gebruiken en negatieve ionisatie. Ionisatie (het positief of negatief elektrisch laden van atomen of moleculen) zorgt voor ionen die, wanneer ze aan stofdeeltjes hechten, geladen stofdeeltjes opleveren. Geladen stofdeeltjes slaan vervolgens veel makkelijker neer op allerlei oppervlaktes.

Daarnaast is er nóg een verschil bij luchtreinigers met ionisatie, namelijk luchtreinigers die deeltjes elektrisch laden (zonder filter) en luchtreinigers die deeltjes elektrisch laden, maar ook direct afvangen. Het eerste wordt open ionisatie genoemd (1) en het laatste wordt gesloten ionisatie genoemd (2):

(1)   Open ionisatie:

Hier worden de geladen deeltjes verspreidt over de ruimte en zoeken ze zelf een oppervlak om op neer te slaan. Ze slaan dus neer op alle oppervlakken in de ruimte zoals meubels, plafond, muren, apparaten, maar zeker ook onze longen. Deze systemen creëren veel geladen deeltjes, maar ook vrije ionen, die vaak negatief geladen zijn. Dit wordt dan negatieve ionisatie genoemd. Bij negatieve ionisatie worden ook ongewenste bijproducten gecreëerd zoals ozon, vrije radicalen en vrije ionen. Deze leveren weliswaar een bijdrage aan het reduceren van geur, maar zijn tevens schadelijk voor de gezondheid. Onderzoek toont aan dat geladen deeltjes tot 5 keer makkelijker in longen kunnen neerslaan dan niet geladen deeltjes.

(2)   Gesloten ionisatie:

Hier worden de geladen deeltjes afgevangen op een speciaal oppervlak in het systeem zelf, zodat er geen deeltjes de ruimte in worden geblazen en dus niet op andere oppervlakten kunnen neerslaan. Bij gesloten ionisatie kan er sprake zijn van zowel positieve als negatieve ionisatie. Het afvangoppervlak kan van diverse materialen zijn, zoals conventionele filters, metalen platen of speciale open structuur filters. Het voordeel bij luchtreinigers die deeltjes afvangen met een speciaal open structuur filter, is dat deze niet verstopt raakt en er minder energie nodig is voor het verplaatsen van de lucht door deze filter. Een goed voorbeeld van luchtreinigers met een open structuur filter zijn de ASPRA luchtreinigers van VFA Solutions B.V.